munkáink - Családi ház hozzáépítés Balatonalmádi

Csáldi ház hozzáépítés
Helyszín: Balatonalmádi
Státusz: kivitelezés folyamatban
Dátum: 2017. ősz
Hasznos alapterület: 174,21 m²

Megrendelőink egy meglévő épület átalakításával, bővítésével kerestek fel minket. A telek hosszanti elhelyezkedésű, két oldalról a Szenti Imre herceg utca és a Komjáth Aladár köz határolja. Az épület fő megközelítési iránya jelenleg a Szent Imre herceg utca. A telken egy fő és két melléképület áll. A tulajdonosok a melléképületek elbontása mellett döntöttek, a főépületet pedig a Komjáth Aladár köz felé szerették volna bővíteni, a meglévő épület stílusának és hangulatának megtartása mellett.

Az új épületrész két szintes, alagsor + földszintes lenne. Az alagsorban garázs, műhely és tárolók, aföldszinten pedig három hálószoba és ez zuhanyzó kapott helyet. A meglévő épület nappali, szoba, konyha helyiségei egybe lettek vonva, melyek így egy nagy, egyterű nappali-konyha-étkező teret alkotnak. Ehhez szükséges volt egy teherhordó fal kiváltása, mely csak statikai kiviteli tervek alapján kivitelezhető. A két épület egy kétszárnyú, 1,40/2,40-es ajtóval tettük átjárhatóvá. Az épület fő megközelítése átkerült a Komjáthy Aladár közben. Innen történik a garázs megközelítése is.

Mivel a tulajdonos családja szeret sok időt a szabadban tölteni, több különböző jellegű terasz alakítottunk ki. A déli oldalon két egymással összeköttetésben álló, de szinteltolással mégis elszeparált terasz alakítottunk ki, míg az északi oldalon az egyik szobához kapcsolódóan egy privát, eldugott kis terasz jött létre.


vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.