építészeti tervezés

Építészeti tervezés

Környezet-és Energiatudatos épületek tervezése

Ahogyan az ember, úgy az épületeink, otthonunk is a Föld környezetrendszerének része. Élő szervezet módjára energiát, tápanyagot, levegőt, vizet fogyaszt, és juttat vissza környezetébe. Ha a házat takarékos rendszerré alakítjuk, és lételemeinkkel jól gazdálkodunk, akkor házunk környezetébe illő, egészséges és fenntartható lesz.

Tervezés során nem csak azt vesszük figyelembe, hogy az adott épület működése során mennyi energiát fogyaszt, mennyi CO2-t bocsát ki. Az épület környezeti terheléséhez hozzájárul az építőanyagainak előállítása, az építkezés, és a bontás is, így különös figyelmet szentelünk annak, hogy épületeink környezetbarát, kis energiaigényű, a természetbe visszaforgatható építőanyagokból épüljenek. 

A környezetbarát, egészséges építőanyagból energiahatékony, energiatakarékos, szelíd technológiákat és megújuló erőforrásokat alkalmazó, gazdaságosan megvalósítható épületek megalkotása a célunk.

Az építészeti tervezés mellett végzünk épületenergetikai tanúsítást, és auditálást. Lehet hozzánk fordulni szakértésért, tanácsadásért hőszigetelés, az energiatudatos felújítás, megújuló energiák alkalmazhatósága, esővízgyűjtési rendszerek megvalósíthatósága, építőanyagok egészségre és környezetre gyakorolt hatása, illetve alternatív szennyvízkezelési lehetőségek vonatkozásában.

publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.