munkáink - Családi ház Veszprém

Családi ház
Helyszín: Veszprém
Státusz: kivitelezés folyamatban
Dátum: 2017. nyár
Teljes alapterület: 198,43 m2
Hasznos alapterület: 169,37 m2

A telken erdetileg egy 60-as években épült 10x10 méter befoglaló méretű, félig alápincézett főépület és egy nyeregtetős melléképület állt. A főépület a pincefödémig elbontásra került és helyére egy könnyűszerkezetes, tetőtérbeépítésű családi házat terveztünk.

A földszinten az összesen 42 m2-es konyha-étkező-nappali tér közvetlenül egy lábakon álló teraszra nyílik melyről egy lépcső vezet le a hátsó udvarba. Ezen a szinten a szülői háló mellett egy vendégszoba és fürdőszoba is helyet kapott. A tetőtér az alacsony térdfal ellenére is tágas. Itt három gyerekszoba és az ezeket kiszolgáló fürdőszoba, valamint egy gardrób kapott helyet. Az alacsony belmagasságú tereket igyekeztünk beépített szekrényekkel hasznosítani a tetőtérben. A korábban műhely és garázs funkciójú melléképület új lapostetőt kapott és kétállásos garázst alakítottunk ki benne.

Az épület alacsony energiafogyasztása érdekében hőcserélős szellőztető rendszert terveztünk be, melyet a tetőtéri térdfal mellett rejtettünk el.  A hőtermelő- és a szellőzőberendezés az alagsorban kaptak helyet, egy erre a célra kialakított gépészeti helyiségben.

vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.