könyvajánló - Lakcímke

Lakcímke

Kiadó: Energia Klub

Ára: 1 Ft

Megrendelhető: http://energiaklub.hu/publi...

Talán hallott már róla, hogy 2009-től hazánkban is bevezetésre került az épületek energetikai tanúsítása. De mit is jelent a tanúsítvány, milyen hasznot hozhat az ingatlan tulajdonosának, és hogyan kapcsolódik a hatékony energiahasználathoz? 

A Lakcímke füzet választ ad mindezekre a kérdésekre, és javaslatokkal, ötletekkel segít abban, hogyan csökkentsük energiaszámláinkat, növeljük otthonunk kényelmét, értékét. A kulcsszó az energiatudatosság. Egyszerűen 3 lépésben. Első lépésként elég az odafigyelés, vagyis igyekezzünk otthonunk energetikai adottságait hatékonyan kihasználni. Második lépés a fogyasztáscsökkentő beruházás, például a hőszigetelés vagy a háztartási berendezések korszerűsítése. Harmadik lépés lehet a megújuló energiaforrások alkalmazása. Az energiatanúsítvány hozzájárul ahhoz, hogy a rendelkezésre álló korszerűsítési lehetőségek közül személyre szabottan azt válasszuk ki, amivel a legjobb eredményt érhetjük el. Kiadványunk az egyszerű, könnyen érthető és megvalósítható javaslatok felől haladva a költségesebb, beruházást is igénylő megoldásokig vonultatja föl az energiamegtakarítási lehetőségeket. A második lépésként ajánlott fogyasztáscsökkentő beruházások olvasása ugyan helyenként némi műszaki érdeklődést kíván, de biztosak vagyunk benne, hogy azok is hasznos ismeretekhez jutnak, akik csak most ismerkednek a fűtési rendszerekkel, a hőszigeteléssel vagy a megújuló energiákkal. Szándékunk szerint a kiadvány nemcsak a hasznos ismeretek tárát bővíti, de kedvet is csinál az olvasónak ahhoz, hogy a tanácsokat megfogadva hatékonyabb, energiatudatosabb otthont teremtsen. 

Otthon lenni az energiafelhasználásban annyi, mint kiadásainkat csökkenteni, és hozzájárulni környezetünk megóvásához. Ebben támogat a Lakcímke is. Éljünk hát vele!
vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.