hírek - Green walk 2014

Green walk 2014

Idén bekerült a Green Walk elnevezésű rendezvény helyszínei közé, a Kazinczy Gyöngyvér által tervezett gödi családiház.

Idén ismét megnyitják kapuikat a jövő épületei! A tavalyi nagy sikerű rendezvény után ismét várja az érdeklődőket a Green Walk nyílt nap sorozat, ezúttal 2014. szeptember 22-27. között. A nemzetközi Zöld Építés Hete (World Green Building Week) alkalmával fogadják a látogatókat a hazai fenntartható építés legkiválóbb példái, köztük olyan újdonságok, mint a Vision Towers vagy az ELMŰ bemutatóterme, a Groupama aréna (FTC Stadion), vagy éppen a Green Walk palettáján még új szereplő: a Dorottya udvar. Mellettük pedig olyan „klasszikusok” is bejárhatók a szakemberek kalauzolásával vezetett túrák során, mint a Green House, az Eiffel Palace vagy az Odooo. Nemcsak budapesti, hanem vidéki helyszínek is bekapcsolódtak a kezdeményezésbe, így többek között a debreceni DEM és a pécsi RATI épülete is látogathatóvá válik. A kezdeményezés különlegessége, hogy annak során számos, a nagyközönség által máskor nem látogatható épületbe lehet bejutni.


Szeptember 27. szombat

Vidéki helyszínek:

10:00 - Környezettudatos családi ház, Göd

 Cím: 2131 Göd
Találkozó helye: Göd, vasútállomáson 10.00 órakor (Figyelem! Nem Alsógöd vagy Felsőgöd.) A Budapest, Nyugati pu. 9:11-kor induló vonattal érdemes menni.
Túravezetők: Kazinczy Gyöngyvér, építész és Baranyák Zoltán, tulajdonos
Résztvevők száma: max. 20 fő
Fotózási információk:  a fotópályázatban ez a program nem vesz részt, fotózni csak saját, személyes felhasználásra lehet
Tervező: Kazinczy Gyöngyvér, HuGBC
Fejlesztő: Baranyák Zoltán
Az épületet Kazinczy Gyöngyvér, a HuGBC alapító tagja tervezte egy fenntartható életformát követő házaspár számára. A telek Göd településen, a vasútállomástól mintegy 200 méterre található, ami fontos szempont a Budapesten dolgozó házaspárnak, akik a közösségi közlekedést preferálják az autózással szemben. Az épületben felhasznált környezetbarát építőanyagok, az energiatudatos tervezési módszerek, energia hatékony épületszerkezetek, és a megújuló energiaforrások együttes alkalmazásával sikerült egy rendkívül alacsony energiaigényű, ugyanakkor környezetbarát és költséghatékony épületet létrehozni. Az építkezés még nem fejeződött be teljesen, a befejező munkálatok szakaszában van. A látogatók számára az építész és a tulajdonos személyesen mutatja be az épületet és ismerteti tervezési és kivitelezési tapasztalatokat.

Regisztráció erre a programra itt >>

A rendezvény további helyszínei:


Szeptember 22. hétfő


10:00 - Élőgépes Víztisztítómű, Dél-Pesti Szennyvíztisztító


 Cím / Találkozó helye: 1238 Budapest, Meddőhányó utca 1., FcsM Dél-pesti Szennyvíztisztító telep bejárata
Túravezető: Juhász Ágnes, Fésűs Katalin
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Tervező: Organica / Veolia
Fejlesztő: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
Budapest szennyvizét jelenleg 3 szennyvíztelep tisztítja (Észak-Pest, Csepel és Dél-Pest). A Dél-pesti Szennyvíztelep az 50-es években épült hagyományos eleveniszapos eljárással. A város növekedésével és a telep fejlesztésével egyre nagyobb hatásfokot kellett biztosítani a biológai medencékbe, annak érdekében, hogy a hatóságilag előírt határértékeknek megfelelő minőségű víz kerüljön a Kis-Dunába. A szennyvíztelepen egy biogázüzem is működik, amely a nagyáruházakból fogadja a lejárt szavatosságú élelmiszereket. A berendezés ezekből a hulladékokból rothasztás útján állít elő biogázt. A rothasztás során keletkező csurgalékvizet szintén a biológiai medencék tisztítják; ez további kihívást jelent a technológia számára.
Regisztráció erre a programra itt >>


13:00 - Corvin-negyed

Cím / Találkozó helye: 1082 Budapest, Futó u. 47-53. alatti Corvin Irodák I. irodaépület előtt
Túravezető: Radványi Gábor, Futureal, HuGBC
Résztvevők száma: min. 10 max. 40 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Különleges kérés: A Corvin Plaza területén a fényképezés nem engedélyezett.
Fejlesztő: Futureal
A Corvin negyed fejlesztése Közép-Kelet Európa legnagyobb város rehabilitációs programja, amely új lakóépületek és irodaházak megvalósítása mellett egyedülálló vendéglátó és bevásárló koncepciót kínál. A Corvin Sétány egy tágas, gépjárműforgalomtól mentes, szökőkúttal és virágos kertekkel díszített sétálóutcává vált. Az ide látogatók megismerkedhetnek a fejlesztési koncepcióval és a látványos építészeti megoldásokkal. A túrát vezeti: Radványi Gábor a Futureal csoport főépítésze és a HuGBC alelnöke.

Regisztráció erre a programra itt >>



16:00 - Groupama Aréna (Albert Stadion)

 Cím / Találkozó helye: 1091 Budapest, Üllői út 192. Groupama Aréna Főbejárat
Túravezető: Gerebics Zoltán, Iványi Orsolya
Résztvevők száma: max. 60 fő
Fotózási információk:  A sky box-okat kívülről és belülről fotózni tilos
2014 májusában adták át az újjáépített Albert Stadiont, amely Groupama Aréna néven várja a látogatókat a következő 7 évben. A Stadion a legkorszerűbb igényeknek és legváltozatosabb elvárásoknak megfelelően készült, amelyek közül az energiahatékonyság sem maradhat ki: az épületre a BREEAM Good minősítést tűzték ki célul. Az épületben a legmodernebb informatikai rendszert építették ki, 1300 végponttal üzemelő belsős hálózati LAN szolgáltatás és Stadium Wifi hálózat biztosítja az üzembiztos online adatcserét. A stadiont környezetbarát szellemben tervezték, fotovoltaikus mobil lámpasor napoztatja a gyepszőnyeget, napkollektorok állítanak elő meleg vizet, a stadion hasznosítja a keletkező szürkevizet, és a működés során fokozott figyelmet fordítanak a szelektív szemétgyűjtésre. A régi stadion szerkezetét megtartották, és a berendezés némely elemét más funkcióban ugyan, de újra fel tudták használni.
Regisztráció erre a programra itt >>


Vidéki helyszín:

14:00 - Környezettudatos ipari épület Komlón

 Cím: 7300 Komló, Sikondai út, közvetlen Komló határában

Találkozó helye: Sikonda Wellness Hotel étterme (7300 Komló-Sikonda, Fürdő u. 5.)

Budapestről a leutazáshoz buszt biztosítunk az AIDA program támogatásával.

Túravezető: Dr. ifj. Kistelegdi István DLA
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 25 fő
Fotózási információk: a túravezető a helyszínen ismerteti
Tervező: Dr. ifj. Kistelegdi István DLA
Fejlesztő: RATI Kft.
A HuGBC társult tagja a PTE Pollack Mihály Műszaki Kara vállalta, hogy demonstrációs projektként mutatja be a példaértékű ipari épületet a Zöld Építészet Hete keretén belül. A különleges „energia design” technológiai és építészeti megoldásokkal élenjáró környezetbarát RATI épületet a látogatók számára Dr. Kistelegdi István DLA, az Energiadesign tanszék vezetője és az épület vezető tervezője mutatja be. Az érdeklődők megismerkedhetnek az integrált tervezési metodikában rejlő lehetőségekkel és az aktív, plusszenergiássá fejleszthető épület működési tapasztalataival. 
Regisztráció erre a programra itt >>


Szeptember 23. kedd


10:00 - Science Park irodaház

 Cím / Találkozó helye: 1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20
Túravezető: Noéh Gábor, AIG/Lincoln Kft., HuGBC
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 25 fő
Fotózási információk:  fotózni csak a közös területeken lehet, kivéve a recepción
Tervező: Építész Stúdió
Fejlesztő: Skanska, ingatlankezelő: AIG/Lincoln Kft.
A HuGBC tagja AIG/Lincoln Kft. mutatja be az Építész Stúdió által 2002-ben tervezett épületet, amely Közép- és Kelet-Európában elsőként a Breeam in Use minősítésen mindhárom kategóriában párhuzamosan „very good” fokozatot szerzett. A Science Park két fázisban épült, mindkét épületének három szárnya van. A 1.5 ha nagyságú, zöld parkkal körülvett épületegyüttes a teraszokon és erkélyeken kívül számos izgalmas építészeti megoldással rendelkezik. A 2012 végén végzett korszerűsítés következtében a hulladékhő felhasználása miatt, a fűtési energiafelhasználás több mint 60 %-kal csökkent, a fűtési szezonban.
Regisztráció erre a programra itt >>


12:00 - Odoo aktívház

 Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K. épület mellett a kertben
Találkozó helye: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. a K épület kertjében, a Könyvtár mellett
Túravezető: Birtalan Orsolya
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Tervező: Odoo project csapat
Fejlesztő: Odoo project csapat
A madridi Solar Decathlon-on szép nemzetközi sikert elért, magyar diákok által megálmodott és létrehozott aktívház megtekinthető a BME kertjében. A hallgatók nem csak az épület működésébe avatják be a látogatókat, de a verseny körülményeiről és hangulatáról is beszámolnak. Példa értékű teljesítményről van szó, amelyre büszkék lehetnek azok, akik részesei lehettek az Odoo projektnek.
Regisztráció erre a programra itt >>


14:00 - Újbuda Polgármesteri Hivatal

 Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. 
Találkozó helye: 1113 Budapest, Zsombolyai út 4. számú épület előtt
Túravezető: Hégli Imre Környezetvédelmi osztályvezető
Fejlesztő: Budapest XI.ker. Önkormányzata
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 25 fő
Fotózási információk:  irodaterületeken dokumentáció nem fotózható
Az Újbudai Polgármesteri Hivatal intézmény kategóriában a 2013 Legzöldebb Irodája díjat nyerte el. Az elektronikus dokumentumkezeléssel és a néhány helyen már működő elektronikus iktatással éves szinten 300 csomaggal kevesebb papírt használnak fel. A hivatal tankönyvi példája a sikeresen bevezetett és fenntartott Zöld Iroda Programnak. A látogatás alkalmával most lehetőség nyílik arra, hogy a környezettudatos szemlélettel működő intézmény saját kezdeményezéseit megismerhessük (pl. zöldfal, napelem, hulladékprés, stb.).
Regisztráció erre a programra itt >>


16:00 - Harbor Park

 Cím / Találkozó helye: 1225 Budapest, Campona u. 1.
Túravezető: Koncz Róbert, Prologis, HuGBC
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  a rekreációs park, illetve a szennyvíztisztító területén szabad fotózni, (sajtóban publikált fényképeken nem szerepelhetnek a raktárépületek, illetve bérlői logók)
Tervező: -
Fejlesztő: Prologis

A 2013-as Zöld Építészet Hete alkalmával került sor a Prologis Harbor Park rekreációs parkjának ünnepélyes megnyitására, ahol azóta a környező irodák és ipari létesítmények dolgozói számára nyílik lehetőség a kikapcsolódásra. A fejlesztési koncepció kialakítása során központi szerepet kapott a környezettudatos szemléletváltás elősegítése. A pihenő-park kialakítása és az ott elhelyezett eszközök segítséget nyújtanak a fenntartható életmód kialakításában.

Regisztráció erre a programra itt >>


Szeptember 24. szerda

Vidéki helyszín:

15:00 - Épületenergetikai információs központ - Debreceni Egyetem

 Cím: 4026 Debrecen, Kassai út 26.

Találkozó helye: A DEM háta mögötti parkoló

Budapestről a leutazáshoz buszt biztosítunk az AIDA program támogatásával.

Túravezető: Kerekes Attila
Résztvevők száma: min. 15 max. 25 fő
Fotózási információk:  bizonyos részek nem fotózhatók, a helyszínen a túravezető ismertetni fogja ezeket
Tervező: Ferencz Marcel DLA
Fejlesztő: Debreceni Egyetem
Az épület egy olyan innovatív fenntartható épületenergetikai demonstrációs központ, amelyben a hallgatók üzemelés közben ismerhetik meg a legkorszerűbb épületgépészeti és épületenergetikai rendszereket, például hőszivattyúkat, napkollektorokat, hővisszanyerőket és más energiahatékony berendezéseket. A funkciók egy egyszerű térformában, az innováció emblematikus jelének számító kockában kaptak helyet. A Rubik kockára utalva a tér kilenc egyforma egységre oszlik, az azonos terek tervezetten, a geometriából fakadóan más és más tájolással mutathatják az épületfizikai rendszerek működéseit. A működéshez szükséges villamos energiát jórészt napelemek állítják elő.
Regisztráció erre a programra itt >>


Szeptember 25. csütörtök


9:00 - Dorottya Udvar

Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146.
Találkozó helye: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146., Dorottya Udvar C recepció
Túravezető: Szebenyi Miklós
Résztvevők száma: min. 10 fő max. 25 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
A Dorottya Udvar eredetileg katonai egyenruha gyár volt, 1910-ben épült. Az ingatlant - számos funkcióváltást követően - 2002-ben irodaházzá építették át, amely hatalmas alapterületével, nagy belmagasságával és óriási ablakaival válik különlegessé az irodaházak között. 
Az épület 2002-ben elnyerte a „Legjobb irodaház Budapesten” díjat és 2003-ban az elsők között szerepelt a „Prix d’excellence - A világ legjobb irodaháza” pályázaton. A bejáráson a Dorottya udvar legfrissebb elismeréséről, a „BREEAM inuse International/Excellent” minősítésről is lesz szó.
Regisztráció erre a programra itt >>


11:00 - REsidence irodaház

 Cím / Találkozó helye: 1027 Budapest, Ganz utca 16. Residence 2. Irodaház lobby/kávézó
Túravezetők: Major Krisztina / Márta Júlia /Törőcsik Ferenc
Résztvevők száma: min. 3 fő max. 20 fő
Fotózási információk:  irodaterületeken bizalmas dokumentáció nem fotózható
Major Krisztina, a RE project development Kft. értékesítési vezetőjeröviden bemutatja a fejlesztőt és az épületet. Márta Julianna projektfejlesztési vezető ismerteti a telek kiválasztásának, a funkció meghatározásának, és az építészeti tervezési munka kiadásának történetét, illetve beszél a Residence Irodaházak részére 2014. szeptember 24.-én átadásra kerülő ÖGNI minősítésről. Az építész tervező Törőcsik Ferenc (Platinium Group) a tervezés szempontrendszerébe és  folyamatába avatja be az érdeklődőket. A séta során az épületet körülölelő zöld kerttel és belsőépítészeti érdekességekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.
Regisztráció erre a programra itt >>


13:00 - Geometria irodaház

Cím / Találkozó helye: 1027 Budapest, Medve u. 17.
Túravezető: Csillag Katalin, építész és Tenke Tibor, igazgató
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 30 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Tervező: 3h építésziroda
Fejlesztő: Geometria Kft.
A 3h építésziroda által tervezett kisméretű irodaházban a passzív és az aktív zöld elemek egyensúlyának és a különleges építészeti eszközök alakalmazásánaklehetünk szemtanúi.A heterogén környezetre ritmikus homlokzati tagolással reagál a szigorú geometriával szerkesztett épület, amelynek átrium köré szervezett belső világában környezettudatos megoldások segítik a fenntartható kényelem megteremtését.
Regisztráció erre a programra itt >>


15:00 - Eiffel Palace

 Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.
Találkozó helye: Bajcsy-Zsilinszky út és Stollár Béla utca sarok.
Túravezető: Gyöngyösi Zsolt
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk:  az épületben a PWC bérleményi területeket tilos fotózni
Tervező: építész: Gelesz és Lenzsér Kft., generál: DVM Design Kft.
Fejlesztő: Horizon Development
A HuGBC tagja, a DVM group mutatja be az épületet. Az 1893-ban épült palota homlokzatát az eredeti formájában újították fel, míg a régi épület többi része lebontásra került, és a helyére egy korszerű, 7 szintes irodaház és 5 szintes mélygarázs épült. Az acél és öntöttvas szerkezetek a belső udvarban kiszerelés után teljes felújításon estek át, és régi fényükben kerültek vissza a helyükre az építkezés során, valamint az elegáns fő lépcsőház is megmaradt. Az újjászülető épületben számos környezettudatos megoldás található, így nem véletlen, hogy hazánkban elsőként mind a LEED, mind a BREEAM tanúsítványt várhatóan megszerzi.
Regisztráció erre a programra itt >>


17:00 - Szabadság téri Loft irodaház

 Cím / Találkozó helye: Budapest V. Szabadság tér 14.
Túravezető: Pólus Károly, építész ügyvezető és Nagy Csaba, építész ügyvezető (Archikon)
Résztvevők száma: max. 35 fő
Fotózási információk:  bizonyos részek nem fotózhatók, a helyszínen a túravezető ismertetni fogja ezeket
Tervező: Archikon építésziroda
A neobarokk magánpalota 1901-ben épült, a tervező Meinig Artúr volt.
A 2010-ben megvalósult bővítés-átalakítás főbb elemei a tetőtér beépítése, a belső udvar üvegtetővel való lefedése, a mai igényeknek megfelelő lehetőleg variábilis, áttekinthető irodai alaprajzok megvalósítása és az új közlekedési rendszer kiépítése volt. A legnehezebb építészeti problémát a tetőtérbeépítés jelentette. A megrendelő a város feletti panorámát, és üvegfelületeket, míg a Műemlékvédelem a tetőtér eredeti formájának megőrzését és a palafedés anyagát és homogenitását kérte számon. A tető eredeti ívét követve végül olyan üvegfalas megoldás született, melyet egyedi, táblánkként mozgatható pala-lamellarendszerrel kombináltunk. Az épület 2011-ben az Aluta Nívódíjat és a XIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a Budapesti Építész Kamara különdíját nyerte el. Az Archikon építész iroda az épület tervezését és a kivitelezésben való tervezői közreműködést a Platiniumgroup Kft. bonyolítása és generáltervezése mellett végezte.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 26. péntek

9:00 - 100 lakásos passzívház

 Cím: 1133 Budapest, Zsinór utca 23-25. 
Találkozó helye: Jász utca 89-91.
Túravezető: Szabó Tamás (XIII. kerületi önkormányzat) és Nagy Csaba (építész)
Résztvevők száma: max. 25 fő
Fotózási információk:  bizonyos részek nem fotózhatók, a helyszínen a túravezető ismertetni fogja ezeket
A XIII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala beruházásában megvalósult 100 lakásos passzívház, Magyarországon az első "Darmstadt Passivhaus Institut" által minősített ilyen volumenű épület. Tervezése során elsődleges szempont a kompakt tömegformálás, a hőhídmentes kialakítás, az optimális tájolás és a megfelelő hővisszanyerős szellőzés kialakítása volt. A három részből álló épületegyüttes egy zöldtetős belső udvart ölel körül. Az épület hőszükségletét talajszondás hőszivattyús rendszerrel biztosítja.
Regisztráció erre a programra itt >>


11:00 - Kinnarps iroda

 Cím: 1133 Budapest, Váci út 92.
Találkozó helye: 1133 Budapest, Váci út 92.
Túravezető: Sebestyén Diána, Business Development Manager Kinnarps Hungary Kft.
Résztvevők száma: max. 30 fő
Fotózási információk:  korlátlanul fotózható
Ismét Greenwalk, újra Kinnarps, de megújulva, új külsővel és új koncepcióval. 
Fedezze fel Európa vezető irodabútor gyártójának új világát, a Next Office TM - ActivityBasedWorking (tevékenység alapú munkavégzés) koncepciója alapján kialakított tereit, munkakörnyezetét, konferencia központját. Nem csak új megoldásokkal, ötletekkel találkozhat itt, de olyan környezettudatos és hatékonyságnövelő módszereket is felfedezhet, amelyek forradalmasíthatják irodai környezetről alkotott elképzeléseit. 
Szeretettel várjuk interaktív élménytúránkra!
Regisztráció erre a programra itt >>


13:00 - Vision Towers

Cím: 1134 Budapest, Váci út 31. 
Találkozó helye: 1134 Budapest, Angyalföldi út 6-8., az épület előtt
Túravezető: Radványi Gábor, Futureal, HuGBC Gunther Zsolt, 3h építésziroda
Résztvevők száma: min. 10 fő, max. 40 fő
Fotózási információk:  bérlői területeken nem megengedett a fotózás
A prémiumkategóriás irodaépület Budapest központjának egyik legnépszerűbb üzleti negyedében, a Váci úti korridoron található. A területre a 3H tervezői háromszögletű, legyezőforma épületet álmodtak, amely amellett, hogy minden irányból kitűnik környezetéből, remekül hangsúlyozza a forgalmas csomópont dinamikáját is. Ugyan a három különböző magasságú torony homlokzatában valamelyest eltér egymástól, a tetőkert, a kereskedelmi egységek, a különböző zöld építészeti megoldások, az igencsak ergonomikus és praktikus belső elrendezés, valamint a tároló- és parkolóhelyek tekintetében teljes az összhang. Az ultramodern építészeti jegyeket felvonultató, "A" osztályú irodaépületet emellett négycsöves légkondicionálás, emelt padló és álmennyezet, nyitható ablakok, BREEAM tanúsító rendszer szerinti "kiváló" minősítés, magas biztonsági szint, továbbá intelligens épületvezérlési rendszer jellemzi.
Regisztráció erre a programra itt >>


15:00 - ELMŰ energia pont

 Cím / Találkozó helye: 1132 Budapest Váci út 72-74.
Túravezető: Berzsenyi Tibor értékesítési koordinátor
Résztvevők száma: max. 15 fő
Fotózási információk:  a bemutató terem területén korlátanul lehet fotózni
Az ELMŰ látványos elemekkel felszerelt korszerűbemutatótermében a látogató képet kaphat többek között arról,hogy mekkora a havi villamosenergia felhasználása, milyen rejtett fogyasztások terhelik a háztartást, vagy éppenmegismerhetik a megújuló energiaforrásokat, amelyek alkalmazásával környezetét és pénztárcáját is kímélni tudja. A körbevezetés alkalmával a látogatók interaktív módon szerezhetnek ismereteket a korszerű, energia-hatékony berendezésekről, megoldásokról, környezetvédelemről, valamint környezettudatos szemléletről.
Regisztráció erre a programra itt >>


17:00 - Green House irodaház

 Cím / Találkozó helye: 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25.
Túravezető: Schmidt András HuGBC, Skanska
biodiverz zöldtető bemutatása: Dezsényi Péter, ZÉOSZ
Résztvevők száma: max. 15 fő
Tervező: DPI design
Fejlesztő: Skanska
Fotózási információk:  bérlői területeken nem megengedett a fotózás
A LEED minősítéssel rendelkező irodaépület megközelíthetősége kiváló és mégis egy kissé távolabb helyezkedik a „nyüzsgő” váci úti irodafolyosótól. A nagy fesztávú áthidaló gerendáknak köszönhetően a belső irodaterületek flexibilisen alakíthatóak. A világítás energiafogyasztása fele az átlag épületeknek. Az épület kimagasló energiahatékonyságról tett tanúbizonyságot még a nyári kánikulában is. Példamutató a szürkevíz használat szempontjából is.
Regisztráció erre a programra itt >>

Szeptember 27. szombat

Vidéki helyszínek:

14:00 - Autonóm szalmaház, Penc

 Cím: Penc

Találkozó helye: Csak a regisztálóknak küldjük el ezt az információt.

Budapestről a leutazáshoz buszt biztosítunk az AIDA program támogatásával.

Túravezető: Kelemen Béla, tulajdonos
Résztvevők száma: min. 5 fő, max. 20 fő
Fotózási információk:  a fotópályázatban ez a program nem vesz részt, fotózni csak saját, személyes felhasználásra lehet
Tervező: Ertsey Attila, HuGBC
Biztonsági előírások: Időjárásnak megfelelő könnyű terepi öltözet ajánlott. Kullancsok is lehetnek.
Különleges kérések: Nagyobb esőzések után a ház nehezen megközelíthető. Ezt időben jelezni fogjuk.
Élet rezsi nélkül – a penci autonóm ház bemutatása a gyakorlatban. A program része a szelíd technológiák bemutatása az elkészült épületen: fa, szalma, agyag használata, földtégla-préselés, tapasztás. Megismerhetjük továbbá az autonóm technikákat, azaz a napelemes szigetüzemű elektromos ellátást, az energiatárolás módjait, az egyedi vízellátást, az Országh József-féle teljes esővíz rendszer és szürke-víz kezelést, valamint a masinát: sütés-főzést, központi fűtést, melegvíz-készítést tűzhelykazánnal.
Regisztráció erre a programra itt >>


vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.