hírek - Családi ház Pilisborosjenőn

Családi ház Pilisborosjenőn

A megrendelők egy környezetbarát építőanyagokból felépülő, energiatakarékos, részben megújuló energiával üzemelő családi ház tervezésével bíztak meg. A lejtős telekre tervezett ház részben alápincézett, tetőtér-beépítés nélküli.
 
 
 
 
 
A környezettel való mind teljesebb összhang elvét az épület minimalizált energiafogyasztásán túlmenően környezetbarát építőanyagokkal, a felhasznált energiahordozókkal (biomassza, napenergia), a minél kevesebb káros kibocsátást jelentő technológiák alkalmazásával (szelektív hulladékkezelés, esővíz hasznosítás, szerves anyagok újrahasznosítása) is szeretnénk megvalósítani. 

Igyekszünk a tervezett épület energiaigényét minimálisra csökkenteni, ezt optimális hőszigetelés kialakításával, és jó minőségű nyílászárók beépítésével érjük el. Így az aljzatban 15, a homlokzaton 20 a padlásfödémen 40 cm-es hőszigetelő anyag vastagságot terveztünk be. Fontos szempont volt az épület nyári hűtésének természetes megoldása, amit a tornác optimális kialakításával érünk el. Az épület energiaellátását energiatakarékos, jó hatásfokkal működő biomassza és kondenzációs gázkazánnal, valamint megújuló energiát hasznosító, HMV-t előállító napkollektoros rendszerrel biztosítjuk. Az üzemelés során energiatakarékos izzók, és egyéb energiatakarékos elektromos berendezések használatára kell törekedni. 
A csapadékvíz gyűjtésével az épület körüli zöld területek vízigényének jelentős százalékát fedezni tudjuk.
 
Beépítési, tervezési mutatók
 
A telek elhelyezkedése Pilisborosjenő, hrsz.: 2434/6 
A telek övezeti jele KEL2 
Beépítési mód szabadon álló 
A telek területe 2087 m² 
Szintterületi mutató 0,11 < 0,25 
Tervezett beépítettség 10,55 % < 15 % 
Építménymagasság 2,50 m<  4,05 m < 4,50 m 
Zöldfelület: 1810 m²  (86,7%) > 1460,9 m² (70%) 
Összesített energetikai érték      

84,55 kWh/m² év (A+)  

 
További képek 
vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.