hírek - Az év fiatal energetikai szakértője: Kazinczy Gyöngyvér

Az év fiatal energetikai szakértője: Kazinczy Gyöngyvér

Az élen járó vállalatok mellett intézményeket és szakembereket is díjaztak a Parlamentben az Energiatakarékossági Világnapon.

Az év fiatal energetikai szakértője: Kazinczy Gyöngyvér 


 
 
 
 
 
A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából második alkalommal díjazták az ország energiatudatos és energiahatékony vállalatait, az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnöksége alatt - a tudományos élet, a szakigazgatás, a társadalmi szervezetek és mentor vállalatok összefogásával, a vállalkozások energiatudatosságának elősegítése érdekében meghirdetett Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjátadóján. A Virtuális Erőmű Program továbbra is várja az energiahatékonyság mellett elkötelezett vállalatokat, és intézményeket.
 
Ma délelőtt a Parlament Gobelin termében a pályázat elmúlt éves tapasztalatairól, a pályázat eredményeképpen létrejövő társadalmi és gazdasági haszonról számolt be Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, a Fenntartható Fejlődés Bizottság elnöke, Fürjes Balázs Zoltán, a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft. igazgatója és Gáspár Attila, a Virtuális Erőmű Program programvezetője. 

Idén először intézmények is pályázhattak, amelynek eredményeképpen olyan reprezentatív energiahatékonysági fejlesztések kerültek a zsűri asztalára, mint a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fűtéskorszerűsítése, vagy a Hajós Alfréd Sport Uszoda hasonló projektje.

A vállalati és intézményi energiahatékonyság kormányzati támogatásának egyik határozott jeleként a Virtuális Erőmű Program ingyenes önértékelő kérdőíve kötelező eleme lett a GOP-2012-2.1.1./B kódjelű pályázatnak. Az együttműködés eredményeképpen a hazai KKV szektor száznál is több szereplője ismerkedhetett meg energiahatékonysági stratégiájának továbbfejlesztési lehetőségeiről.

A tavalyi díjátadón bejelentésre került négy, szakembereknek szóló díjkategória közül háromban osztottak ki elismerést (a negyedik kategóriában nem érkezett be pályázat, így 2013-ben nem került kiosztásra).
 
Az év energetikai tanácsadója:                 Czinege Zoltán
Az év energetikusa/energiamenedzsere: Gurka Szilárd
 Az év fiatal energetikai szakértője:                 Kazinczy Gyöngyvér
 
 
Budapest, 2013. március 6.

                                                  
Dr. Szili Katalin
Országgyűlés volt elnöke, 
Fenntartható Fejlődés Bizottság elnöke
 
 
Fürjes Balázs Zoltán
ügyvezető
Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft. 
 
 
vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.