hírek - Autonóm Ház

Autonóm Ház

Meghívó "A Jövő Háza" kiállításra

Mi lehet a válasz az emelkedő energiaárakra, a befizetendő csekkekre, és a klímaváltozásra?
Mi lesz, ha egy szép napon minden összeomlik?
Egyre többen szeretnének leválni a központosított rendszerekről, függetlenedni és önellátásra berendezkedni.
Van-e olyan válasz, ami nem a csoda vagy az illúziók világába tartozik?

A válasz az Autonóm Ház.

Az Autonóm Ház egy önellátó, megújuló energiákkal működtetett, környezetbarát anyagokból épülő lakóház 1:1 léptékű, működő modellje. Az épületben meg lehet tekinteni egy bioszolár fűtési rendszert napkollektorokkal; napenergiával és széllel hajtott, hálózattal együttműködő áramellátó rendszert, esővíz-hasznosítást, komposztáló toalettet, környezetbarát bútorokat, számos más megoldással együtt. Az EU 2011-től megkezdi a passzívházak bevezetését, majd ezt követően a folyamat az energetikailag önellátó épületek irányába folytatódik.
A fejlődés további területe az autonóm működés kiterjesztése az épület vízháztartására, teljes anyagforgalmára, a fenntartható építés és működtetés egészére, az ökologikus építőanyagokat beleértve. Mert nem csak az ivóvíz fogy, hanem a Föld valamennyi java véges.

Kevés az időnk. Az ember által előidézett klímaválság radikális változtatást és önmérsékletet követel.
Egy Földünk van, és az Autonóm Ház hozzásegít a megőrzéséhez. Ennek szellemében „A Jövő Háza” kiállítás részeként egy olyan autonóm házat mutatunk be, mely passzívház is, de több annál: vízhasználata és környezetterhelése is fenntartható. A ma ismert legkorszerűbb, szelíd és fenntartható technológiákat mutatja be a biotoalettől az öko-autóig.

A kiállítás egyedülálló módon konkurenciaharc helyett az együttműködés példája: az Autonóm Ház koncepciója mögé 34 cég és több támogató szervezet sorakozott fel, köztük a Magyar Építőművészek Szövetsége, az UIA Építészet a fenntartható jövőért munkacsoportja és a Millenáris Nonprofit kft.

További információ: http://www.autonomhaz.eu/

19x19szorolap5.pdf

vissza
publikációk könyvajánló Öko-Építőanyag Webáruház
© Kazinczy Gyöngyvér. Minden Jog fenntartva.